SENESTE NYT

Seneste nyt

OUTSIDER ART (fotografi)

MIROSLAV TICHÝ

(1926-2011, CZECH REPUBLIC)

 

Jeg indrømmer at min første tanke var "hvad er det, der er så specielt med disse billeder."

Fotografierne er gådefulde. Hjemmelavede kameraer. De mystiske skud, kropslinjerne, kvaliteten af billeder fra hans 'legetøjskameraer' og endda skaderne på udskrifterne gennem årene.

Miroslav Tichys kærlighed til kunsten er noget der bringer indre glæde, og ikke berømmelse.

Billederne indeholder mange historier, og jeg tror det er det, vi som elsker at fotografere i sidste ende stræber efter at opnå, når vi tager vores dyre udstyr frem af kameratasken, for derefter at redigere på vores sidste nye computersoftware.

Giv dig tid til at se videoen herunder.

ROCK NALLE

fylder 75 år d. 10 april

Nalle - alias Roland Lyhr Sørensen - fylder 75

men den karismatiske sanger er på ingen måde færdig med at udvikle sit talent. Anmeldere, iagttagere og Nalle selv er ikke i tvivl: Han har aldrig sunget bedre. Selv på sin 75 års fødselsdag gir han koncert sammen med sine Crazy Ivans, nærmere bestemt på MULDBJERG MØLLE ved SPJALD - Koncerten er dog for længst udsolgt. Resten af 2018 og ind i 2019 er der planlagt masser af koncerter over hele landet + koncerter i Norge og Sverige.

Nalle And His Crazy Ivans feat. Søren Rislund

Blues & Roots music i sin reneste og ædleste form

 

Der lagt i ovnen til en af de svedigste og mest bevægende oplevelser, som den danske bluesscene har at byde på.​

Nalle med den smukkeste og mest følsomme soulstemme på denne side af Mississippi-bæltet!, er omgivet af musikerne, Ivan Sand (guitar) og Henning Kaae (guitar) der begge skærer ind til benet, og storswinger hele vejen ned til tåspidserne når Nalle Sings His Blues.

Søren Rislund købte sin første mundharmonika (brugt) i starten af 1960erne, da en livslang kærlighed til bluesmusikken havde fået tag i ham. Siden henslæbte han 40 år med at levere gode og kvalificerede grin til danskerne i komikerduoen Monrad & Rislund. Men blues-harpen var med ham hele vejen, og her i 2017 nyder han til overmål at levere den, hvor den virkelig passer og værdsættes: Hos Nalle & His Crazy Ivans... Glæd jer!

 

LINKS TIL FLERE SIDER

"Stilhedens Paradoks"

Haiku inspirerede lyrik ( Martin Taarup) og foto (Ivan Sand)

 

Den lyrik vi arbejder med er inspireret af Haiku-digtning. Vi har fundet vores egen inspiration og form i foreningen af lyrik og fotografi, dog har vi valgt at overholde lyrikkens stramhed med 17 stavelser, som fordeles på tre linjer med 5-7-5 stavelser.

Det er små naturdigte. De handler om noget, man oplever med sine sanser: ser, hører, føler, lugter eller smager. De foregår i nuet, beskriver en begivenhed, som når man "fanger en situation" med sit kamera. Haiku er også antydningens kunst. Desuden kan to begreber sættes op mod hinanden, f.eks. noget uforanderligt og noget, der forandrer sig. Ro - bevægelse. Haikudigte stammer fra Japan.

Et par Grøndlands billeder fra 2017

Klik for større billeder

Download gratis print-selv A3-plakat

NALLE AND HIS CRAZY IVANS.

 

Ønsker du at printe plakaten i A4 i stedet for A3:

I dine printerindstillinger sætter du flueben ud for at plakaten skal skaleres/tilpasses det papir, den printes på.

Plakaten kan printes på helt almindeligt printerpapir – jeg vil dog anbefale glossy printerpapir.

 

Foto & Artwork: © Ivan Sand