NALLE 75 ÅR

ROCK NALLE eller i dag bare NALLE,

fylder 75 år d. 10 april

Nalle bor i Odense hvor han også er født og opvokset

Nalle - alias Roland Lyhr Sørensen - fylder 75 år d. 10 april,

men den karismatiske sanger er på ingen måde færdig med at udvikle sit talent. Anmeldere, iagttagere og Nalle selv er ikke i tvivl:  Han har aldrig sunget bedre. Selv på sin 75 års fødselsdag gir han koncert sammen med sine Crazy Ivans, nærmere bestemt på MULDBJERG MØLLE ved SPJALD - Koncerten er dog for længst udsolgt. Resten af 2018 og ind i 2019 er der planlagt masser af koncerter over hele landet + koncerter i Norge og Sverige.

Omgivet at de uhyre velspillende Crazy Ivans (Henning Kaae og Ivan Sand) er Nalle, Danmarks mest autentiske blues-vokal. Gruppen har brugt de sidste 10 år på at turnere i Fjernøsten, Canada, Europa og Danmark, og resultatet er, at de er af de mest slidstærke og velspillende blues-orkester, landet har at byde på.

”Stående bifald hele fire gange i løbet af én og samme koncert. Det var facit, efter fynske Nalle med bandet, Crazy Ivans, blev klappet ned fra scenen ved midnatstid”, skrev Fredericia Dagblad efter koncerten på Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Jo, Nalle & His Crazy Ivans har for alvor slået sig fast som en trio af højeste karat. Sammen udgav de i 2010 den anmelderroste og Grammy-nominerede debutplade ”Back To The Roots”, og de tre er slet, slet ikke færdige med at udforske rødderne. Inspirationen finder de stadig i kærligheden for blues, og de udforsker navne som John Fogerty, Willie Dixon, Steve Cropper og Eddie Floyd, der alle får nyt liv i hænderne på Nalle and His Crazy Ivans.

Nalle er for alvor trådt ud af aliasset ”Rock Nalle”, der dominerede hitlisterne fra 60'erne og frem. Den store stemme er genfødt med én mission: at dyrke den livslange passion for blues. Med sine to håndplukkede kumpaner ved sin side, er der lagt i ovnen til en af de svedigste og mest bevægende oplevelser, den danske blues-scene har at byde på.

Fakta om Nalle and His Crazy Ivans:

Nalle er født Roland Lyhr Sørensen, og bragede for alvor igennem i midten-tresserne med sine versioner af blandt andet ”Midnight Hour”, ”Little Loney One” og ikke mindst ”Go'e gamle fru Olsen”.

Efter en personligt deroute, vendte han efter knap 20 år væk fra scenen, tilbage endnu stærkere. Blandt andet er det blevet til tre fremragende plader fra Theessink, Nalle & Møller, hvoraf to har opnået hæderen ”Årets Danske Blues Album”.

I 2008 blev det til endnu et triosamarbejde: ”Chapel Hill” - et helt specielt samarbejde mellem de amerikanske bluesstjerner Kent ”Omar” Dykes og Magic Slim Med uforfalsket spilleglæde i en afslappet stemning er tre store sangere samlet omkring en helt nede på jorden fortolkning, af en række dybt originale udgaver af kendte og ukendte bluessange. Et samarbejde, der har høstet mange anmelderroser, og som har vakt opmærksomhed i den internationale bluesverden.

Nalle and His Crazy Ivans begyndte oprindeligt som et fritidsprojekt, men de 2 kammerater legede så godt sammen, at Nalles livslange drøm om et personligt bluesorkester blev en realitet.

Sammen har de udgivet 4 albums:

Back To The Roots

Long As I Can See The Light

Closer To The Bone

Crossroad

Nalle and His Crazy Ivans er:

Nalle - vokal

Henning Kaae – guitar & vokal

Ivan Sand – guitar & vokal

FORSIDEN    I    SENEST NYT    I    MUSIKKEN    I    FOTOGRAFIET    I    GRAFISK    I    KONTAKT

© 2019 Ivan Sand