OM FOTOGRAFIET

En samling af personlige projekter

Fotografier der dokumenterer, iscenesætter

og eksperimenterer med virkeligheden


Jeg troede, at jeg havde hele verden perfekt indrammet, men nye perspektiver fandt mig. Måske er det derfor jeg aldrig stopper med at fotografere.

"At indfange og skabe billeder, at fortælle en historie, at udtrykke den jeg er og kombinere det i ét. Det må være det, som holder flammen i gang hos mig". For mig er det nøglen til den kreative proces, som jeg finder konstant udfordrende og inspirerende.


Jeg er begejstret for nye ideer og projekter. Processen i at fotografere og præsentere fotografiet i en kvalitet, der repræsenterer mit personlige udtryk, er det der gør, at jeg kan være i denne verden.

Hvad er FINE ART fotografi?

Billedkunst er skabt fotografering i overensstemmelse med kunstnerens vision som fotograf ved at bruge fotografering som et medium til at bringe noget til live, der kun lever i kunstnerens sind. Målet med billedkunstfotografering er at udtrykke en idé, en meddelelse eller en følelse.


Hvad er forskellen mellem fotoplakater og kunsttryk?


FINE ART udskrifter er underskrevet af fotografen, enten på forsiden, på bagsiden eller på certifikatet. Begrænsede udgaver. De er lavet på inkjet printere eller håndlavet i mørkekammer med forskellige teknikker. Papiret er arkiv sikkert, trykfarven overlever dig og dine børn, hvis de vises korrekt. Priserne varierer afhængigt af, hvem fotografen er, teknikken og størrelsen på udgaven.


Plakater trykkes på en trykpresse, med andre ord offsettryk og produceres i store mængder. De har ingen samler værdi og er ikke arkivkvalitet og begynder at falme hurtigt.


I dag skal fotografen og galleristen dokumentere, hvilket antal udgaver der er købt, og af hvem. Det er for at sikre, at alt går rigtigt, og at du i fremtiden kan sikre fotografiets "historie". Disse oplysninger skal ledsage fotografiet med et såkaldt ægthedscertifikat.


Uanset hvad du køber er det afgørende, at nyde det. Køb det, du elsker!

Hellere ét foto i hånden end ti på telefonen

"Jeg er ligeglad med, om udskriften er digitalt eller analogt, det der generer mig, er at man ikke kan røre fotografier længere. For mig er et fotografi et objekt, som du skal holde i hånden og se på"

Fotografi handler ikke kun om det rigtige øjeblik, det gode lys og komposition. Det handler om historier, stemninger og følelser. Bliver vi berørt af billedet, vi kigger på? og har det mediets sjæl og look.

Papiret jeg printer på

Canson Baryta Photographique 310 g/m²

Canson Baryta Photographique er et ægte baryta papir med en fin satin overflade og naturlig hvid papirbase. Baryta Photographique er en eksklusiv kombination af 100% alfacellulose med moderat brug af optisk hvidt (OBA) og den klassiske overflade med en bariumsulfat belægning fra traditionel sølvbaserede fotopapirer.
Baryta Photographique minder i udseende og æstetik om de oprindelige baryt papirer, der blev brugt i sort/hvid mørkekammeret.


Et flot papir til farveprint, men mest kendt for den specielle dybde, der kan opnås i sort/hvide print.

Hahnemühle Photo Rag 308 g/m²

Hahnemühle Photo Rag er blandt fotografer det mest populære høj kvalitetspapir til såvel sort/hvid som farve print.

Dette Hahnemühle Photo Rag 308 g/m² er lavet af 100% bomuld og imødekommer fotografers og kunstneres behov til digital tryk. Den fine glatte "Smooth" overflade er alsidig og gør det ideelt til mange former for print og er specielt godt til at fange detaljer i billederne.

Hahnemühle Photo Rag har en stor farvedybde i både farve og sort/hvid print.

FORSIDEN    I    MUSIKKEN    I    FOTOGRAFIET    I    GRAFISK    I    KONTAKT

© 2020 Ivan Sand