Uddrag fra Politikens Dansk Rockleksikon

Ivan Sands blanding af klassisk rock'n'roll og blues’ens formsprog er dybt unik, og Sand viser for alvor, hvor skabet skal stå, som et andet stykke dansk design.


I 1978 flyttede Ivan Sand fra København til Århus, hvor han siden har markeret sig som en af landets mest aktive musikere indenfor rock, country og blues.


Ivan Sand optræder både som solist og med bands. Sand lader sig ikke sætte i én bås, men en fællesnævner kan være "roots"-musik, hvor blues, folk og countryrock er de væsentlige ingredienser i hans musik.


Komponerer egen musik med inspiration og påvirkning af Neil Young, Randy Newman, Bob Dylan og John Lennon. Har samarbejdet med tekstforfatteren Martin Taarup siden 1995.


Startede Danmarks første kopiband (RUST) i starten af 80’erne med en hyldest til legenden, Neil Young. Sand er siden blevet kaldt det danske svar på Neil Young.


Har desuden udgivet 12 albums siden 1990 med egne og andres sange, såvel på dansk som på engelsk.


Ivan Sand vælger ikke sine sange for kun at underholde, men også for at finde de sange der siger ham noget særligt. Samtidigt gør han os opmærksomme på at det er vigtigt, at vi husker vores danske rødder.


Sand er musikkens arbejdsmand. Historien om at arbejde tæt sammen, tro på musikken og blive klogere end pladebranchen, har altid været hans motto.


Ivan Sand har manifesteret sig som musikeren, der altid er nysgerrig og udforskende, uden skelen til tidens trend. Har desuden turneret i lande som: Norge, Sverige, Grønland, Italien, Østrig, Tyskland, Frankrig, England, Monaco, Kirgisistan, Spanien, Canada og Afghanistan.


Med vægten på det enkle, ærlige oprigtige og troværdige, sender Ivan Sand en milepæl dybt ned i den danske muld, som modsvar til den danske mainstream pladeindustri.

Aviserne skriver

Fra Jeppe Aakjær til Neil Young

Her går håndværksmæssig forædling og fortolkningsmæssig substans op i en højere enhed.

”Ivan Sand selv er en mand, der tydeligvis husker sin vinyl og for de af os, der har pakket de klodsede Kinks, Beatles, Neil Young, Bob Dylan og C.V. Jørgensen lp’er i papkasser, er det som at få en gammel skolekammerat på besøg og finde de forsvundne nøgler til pulterkammeret. Det er stemningsfuldt og fyldt af minder. Men først og fremmest er det fremragende spillet. Ivan Sand er både sjæleligt og stemmemæssigt beslægtet med de store klassikere…….”

Ivan Sand har en musikalsk spændvidde der er sjælden, som både er troværdig og udviklende for lytteren, at det er dét der er så inspirerende, at det er upoleret. Og da han altid har top-musikere i sine bands – som får godt med legeplads – er hans koncerter altid intense og uforudsigelige.

Sand kan præsentere en mere intim opfattelse af, hvad der foregår på scenen." Han kan trække publikum ud af deres  plads og sætte dem ind i musikken". Fordi det er musik, der er budskabet. Det er, hvad der tager os med på turen.